brak bra.


packa! somliga packad --> puckat.

Lyssnade klart på cd-boken "Snabba Cash" igår. Faktiskt rätt så bra. Spännande var det iallefall. Tog en joggingrunda runt 22-23 också. Blev några kilometer och rätt varmt...

Idag har jag segat rätt mycket. Ätit lite frukt och läst o spelat piano. Borde dock ta tag i packningen till lägret som jag ska vara med på nu till helgen. Hinner nämligen inte packa någon annan dag innan fredag... Ska dock vara lägerledare denna gång. (Berättar mer om detta på torsdag skulle jag tro).


Chinimini- ta i tång.

y.

Sara- en ganska snygg älg.


1, 2 & 3- bestående i G.

Efter en helg i ljuva Göteborg är jag rätt trött. Men det betyder inte att jag inte går upp kl. 7.00 för att jobba. Förresten kan det vara gött att tvingas gå upp: Då är man ju garanterat vaken senare...eller?!

Så här såg min helg ut. Intensivt schema innehållande:

Fredag: Drog till Götet vid halv elva. Åkte först tåg till Trollhättan och därifrån med ersättningsbussar (p.g.a att de bygger om tågsträckan mellan tlh- gbg). När jag anlände i G-borg mötte jag mina älskade kusin och kompanjon Sara. (Det var för övrigt med henne som jag spenderade helgen hos). Vi plus hennes syster Mirjam och våran gemensamma kusin Sandra stack på bio och såg Eclipse. Mycket bra får jag lov att säga! Träffade också på mina "nyaste" småttingar till kusiner: William och Philip. Otroligt söta och förskräckligt ömtåliga.
Efter bion åkte vi hem till Säve där Sara och Mirjam numera bor. Jag och Sara lattjade som vanligt lite, innan vi gick och la oss.

Lördag: Jag, Sara och Mirjam fick först skjuts (av min ingifta farbror Tomas) in till Backaplan. Där strosade vi runt i lite roliga affärer. Jag köpte bl.a en disktrasa där det står "Jag duger fast jag suger", 2 par jeans för 100kr/styck och en turkos/svart klänning (För endast 80:-!!). Efter Backa åkte vi spårvagn in till Nordstan. Där var det väldans mycket folk, så köerna var rätt så långa...Men det blev iallefall en ny kalender för 2010-2011 på Akademinbokhandeln. Rätt tjusig var den faktiskt: Lila & gula fåglar på svart. Blev också en skugg-papperspenna, (behövligt i en amatörkonstnärs hand).
Sedan får jag inte glömma att vi åt Sushi också. Tyvärr så motsvarade den inte mina höga förväntningar...lite besviken faktiskt. Men jag hoppas jag kommer få tillfälle att äta det någon mer gång, så att jag kan vara säkrare på vad jag tyckte om det. Som min trogna Suhifan till kusin sa: -Det är skillnad på Sushi och Sushi.
Efter en heldag innehållande shopping, tittande, ätande, begav vi oss hemåt. Där såg jag och Sara på en film som hette "Kärlekens båda ansikten". Ärligt talat: Den sög stort!! När jag blir 40+ kanske den kan falla mig i smaken. Blää va dålig den är. Men jag är trotsallt glad att jag nu kan utöka min "Dåliga-film"-lista. Tror sjutton att "Kärlekens båda ansikten" platsar på 1:a platsen!

Söndag: Åkte jag, Sara, min faster och ingifta farbror + en vän till familjen Kent, till Smyrna-kyrkan inne i Göteborg. Där gick vi på förmiddags gudtjänst. Vi fikade sedan där också. Efter mötet åkte vi hem till Säve igen och jag hann att äta lite grönsakssoppa som min faster hade gjort, innan jag stack till Centralen. På centralen tog jag ersättningsbuss tillbak till Tröllhättan igen. Det rådde en viss panik bland vissa medpassagerare. Själv så var jag för ovanlighetens skull lugn. Antar att det berodde mycket på att jag visste hur det hela funkade med bussarna.

Väl i Mellerud hämtade mamma mig med bilen och ett gnatande av mig, för henne, startade. Borde bloggat att mig lite innan. Tur att jag har en mor som är såpass lyhörd! Förresten så gör hon likadant mot mig när hon har varit på långvägar. Som t.ex senast förra veckan...

 Grusshopping är en sport för sig!
y.



Rosa & Pink?- Nej, Grönt & Sara!

Hóla!!
Har nu avklarat ett 9 ½ h arbetspass på Biblioteket med stort B..(hehe)! Rätt så slut om jag får lov att säga det.

Imorgon drar jag tidigt till kära Götet, där jag ska återse min kära kompanjon Sara. Underbart att få träffa henne + resten av kusinerna. Vi planerar bl.a att se på den tredje twilight-filmen "Eclipse". (Har ju tvingats att vänta på att få se den p.g.a att Sara stack till Spanien i 2 ½ vecka -_-).. ;) Roligt ska det definitivt bli! Har ju inte sett människan på nästan en månad :O
Pink är ju förresten i Götet imorgon. Och det ser ut som om att jag kommer att vara den enda som ska till Gbg, och som inte ska se Rosa. Jag digger nämligen inte varken Pink eller rosa så... MEN!! Jag diggar grönt och Sara så ! :D

Nu ska jag betala tillbak mamma pengar som jag har lånat (...) av henne ett tag. Sedan så kommer min kära vän Pernilla och vi ska då passa på att se den andra twilight-filmen "New Moon". (Vi såg "Twilight" igår så..). Sedan slog det mig att jag kanske bör packa klart inför imorgon också...


Hejåhå- texttve!

y.

inte mina cash.

Å hjälp!! Har nu lyckats snöa in mig på pengar. Och det är inte vilka pengar som helst. Det är KONTANTER!!

¤ Cd-bok "Snabba cash"
¤ Film "Walk the line" med Jonny Cash!

Var ska detta sluta?
Fast det är ju inte mina cash ifs. De snabba cashen är inte mina. Nej, för jag får vänta i en hel månad för att få mina cash och det är då inte snabba. De andra cashen är ju då inte heller mina! De är ju Jonny's!


Snabb som en bulle flög semlan iväg! (Eller Semla L.-om vi snackar pengar asså).

y.


.

finns bara ett ord som beskriver mig idag.

τrö††.


y.

överröstarna och ingen än-så-länge hemkommen M.

Klockan är nu 0.36 och mamma har fortfarande inte anlänt. Delvis på grund av att farmors bil sluta fungera i Falköping..suck, så pappa fick åka och hämta dem båda där. (Har ju gått och väntat hela dagen).
Men har iallefall hunnit med att måla en tavla och gå ut och gå. Dan har verkligen segat sig fram. Nu när jag ändå är i klagandets timme kan jag ju tala om att jag hade grymt ont i magen i förmiddags. (Kan bero på att jag har brukat rätt mycket mjölkprodukter det senaste...glass, mjölk o massa annat som är mums). Skippade middag idag då. Fick för mig att det skulle hjälpa. En promenad på det och solen i magen sken igen. (Och nu undrar ni förstås vad det är för sol jag brukar ha där............precis!). ;)

Just nu försöker jag och broshan överrösta varandra med musik. Han kör på stereon i tv-rummet och jag här på datorn. Jag höjer så att jag slipper höra hans Gaga-remixer och annan obrukbar (enligt mig) musik. Här blir det andra grejer. T.ex:



YEE!! Hare harbajs-nejtack!!

y.

saltbrist i städtagen.

Q kära nån! Vaknade kl. 04.45 inatt och såg verkligen ingen anledning att somna om (som jag f.ö är rätt bra på att göra). Antingen var det värmen eller så var det saltbrist. Både faktorerna kan ha sin del. Så därför bad jag min kära far att köpa en påse chips (!). Bara jag tänkte på "SourCream & Onion" kände jag den saltiga och söta smaken av dem. Waow, tänkte jag och undrade samtidigt varför gårdagens kvällsmat (bl.a innehållade bacon) inte hade törstad mitt begär.
Eftersom jag kände mig vaken tog jag mig en 20 min promenad i morgonluften. Helt underbart. Helt tyst. No cars. Väldigt ljuvligt faktiskt! När jag sedan kom hem hittade jag några jordgubbar i kylskåpet, hällde upp lite yoghurt och smaskade i mig den tidiga frukosten till "Snabba Cash" i tv-rummet. Sedan så vaknade jag plötsligt av att pappa pratade i telefon i köket. Klockan var då halv 11 och jag blev lite putt på mig själv för att jag inte hade lyckats hålla mig vaken.
Senare var det städdags och jag, Emanuel och pappa körde igång i takt med ABBA. Iochmed detta var städningen var komplett, inkl. ett evigt tjat och klagande från varje individ, på varandra att ingen städar förutom en själv. Som det ska vara helt enkelt. Nu har vi käkat grillat här hemma och snart vankas det jordgubbisar och glass.

hare funk- digga tungt!

y.

Storkar på film?

Hóla igen!!
Har nyss varit ute och sprungit i 30 min och gått 80 min. Men innan det såg jag på filmen "Fröken Sverige". Haha, jag som trodde den skulle handla om en lågstadielärare. A men den var bra iallefall. Rekommenderar jag. Igår såg jag förresten på "Alvin & gänget 2"... kände att har man sett 1:an måste man ju se 2:an ;) Nu tänkte jag däremot titta på en annan film som heter "Miffo".
Sen såå mååååste jag äta något innan jag storknar..storknar!?! Är det ett ord?! Påminner om en fågel.

ps. Har ni märkt att jag har börjat skriva med stora bokstäver i början av meningar? Sådär som man s-k-a göra. Thihih...Eh ja ds.

y.

Snabba cashewnötter & störigt hundsyskon.

Började igår kväll att lyssna på cd-boken Snabba Cash. Har hittills kommit till cd 4 av 12. Skulle gärna vilja se filmen "Snabba Cash" också...får skriva upp det på min "se-filmer-lista" (jep, jag har en sådan).

Har för övrigt grejat och röjt lite på mitt rum (samtidigt som jag lyssnade på cd-boken). Zita gjorde sälle. Även fast hon är en 2 årig Border Collie, påminner hon mer om ett störigt småsyskon: Kan inte ligga still på golvet, utan hon ska oma sig och bita sig själv (svar Ja, hon är knäpp). Går också och slickar på en för att få uppmärksamhet (vet kanske inte om småsyskon gör så men målet är det samma). Gnyr gör hon lite också. Aja, men jag får väl ta med henne ut på en liten runda sen.

Fick förresten idag ett vy-kort ifrån min andra halva och kusin Sara, som just nu befinner sig i Spania. Hon är där tillsammans med heeela sin stora (stora med STORT S) familj. Har typ lyckats räkna ut att hon anländer om mindre än en vecka!!! CAN'T WAIT!.....................jo det kan jag... har ju gjort det hittills i 2 veckor.

Jobbade igår och fick då bl.a laga några böcker som var halvtrasiga (halvtrasig= inte helt trasig. bara halvt liskom). Slapp tack och lov cykla dit. Pappa var snäll och skjutsa mig. Tillochmed han förstod att han inte kunde utsätta mig för att komma till jobbet som en blöt hund. (Det kom ju några våldsamma skurar och även fast jag hade plockat fram regnbyxor och snott min brors regnjacka, så hade det nog inte hjälpt så mycket mot spöregn).

NU: HUNGRIG!!= Mat= Göra mat= klura ut hur!

so long- ät tång

dagens FRED.


FRED.

Människan är hel galen och helt genialisk!


Va glad som Viola & de andra här!

åå, diggar denna gör much!!



Vet inte om det är själva sångerskan eller låten som gör en så glad, haha.

Det ÄR grönt.

Hej du gröna!

Blir till att cykla till jobbet idag med. Men det gör inte så värst mycket. Jobbar fram till kvart i sju idag också. Kanske ska dra med mig en regnjacka också. Problemet är att jag inte har någon för tillfället...-_- Får klura ut något där.



När det visas grön gubbe är det bäst att gå.

y.

meningen med livet.

enligt människor (ur. Habib-meningen med livet):

1) Jaga tjejer/killar
2) Gud
3) Ha kontroll
4) Ha ett arbete
5) Att kämpa
6) Vara frisk
7) Att vara snygg...

och till sist:
8) Att bara vara!

enligt mig:
2), 5), 6) och framförallt 8)

En sista hälsning: De viktigaste sakerna i livet är gratis.

Habib och meningen med livet.

Hallo over there!

nyss hemkommen ifrån jobbet. fick ta cykeln dit och hem. blev ca. 2 mil, så känns det gör det ju allt. särskilt eftersom ja hade mammas uråldriga tantcykeln (tillhöra numera moi) där sadeln inte är o leka med! lugn dag för övrigt. skrev bl.a en referens om boken "Prinsessa för alltid", som jag tidigare har nämnt att jag har läst.

började förresten att titta på en samlings-serie i förmiddags, som handlar om en 11 årig kille som heter Habib och som bor i Alby. haha, sicken go kille! Han ska lista ut vad meningen med livet är och i varje avsnitt så tar han itu med ett påstående vad meningen med livet kan vara. jag har dock bara sett två avsnitt, men där var ena påståendet att "- jaga guzar" (tjejer antar jag, haha) och det andra var att "- gud är meningen med livet". Habib hade frågat sin storebror och morfar. ni kanske kan klura ut vem som sa vad ;-)

Habib sa förut ngt käckt: Behöver jag säga något mer?! Jag gillar min familj. Mamma skulle kunna skämta liiite mindre. Pappa skämta litee mer. Och Tony (Habibs brosha) skulle kunna sluta vara ett sådant skämt.

tänkte nu glo vidare på Habib och käka mig ett mål. eller kanske göra ett mål. eller att uppfylla ett...har HELT enkelt inte bestämt mig hur jag gör!

TJOFADDERITTAN- PLINGPLONG!


y.


barbiesamhället och andra banalheter.

drog ju fram alla mina barbiedocker häromdan. enbart p.g.a barnpassning... men iaf: blev helt nostagisk när jag upptäckte vad mycket jag har samlat på mig under mina "barbie-år".

Här har de radat upp sig!..


Garderober till att fylla med kläder, accessoarer, skor, väskor + en massa annat stuff. har också ett helt barbie-hus nerplockat någonstans...

Alltså här snackar vi inte bara vanliga plats-docker, övernaturliga kroppar och utseende. nej, ett helt samhälle är var det är.. iaf som jag minns det. aja, nu för tin har dessa genialiska leksaker sin plats i en utav garderoberna här hemma. (förutom när man får barnbesök. då är de fort tillbak i sitt rättans rum. bokstavligt talat!).

Så tänker man, -vad ska man göra med alla dessa grejer? som jag har skrivit tidigare här någonstans på bloggen, så tänker jag: ¤ Spara till man får egna ungar som kan tänka sig att använda dessa. (tänker aldrig köpa bratz eller va det kallas. ne, lite måtta fåre allt va. men det nya på leksaks-fronten är ju det s.k "PetShop"-djuren. de är ju ändå väldigt oskyldiga och söta..de små sminkade djuren..hm..nu när jag tänker närmare kanske man inte ska låta sin barn få det hela om bakfoten. djur ska ej bära smink!! Tänk, så står jag där om 20 år med en dotter som djurmakeup-artist...:S).

igår förmiddag jobbade jag till 13.0 och sen på kvällen blev det ett passa gympa! i morse väcktes jag av att det var kvalmigt (kallas det så?!) i mitt rum och att det mullrade utanför fönsterna (runt 9.0).. drog ur lite kontakter, hämta en ny bok för att börja läsa ur (denna gång 10:e och sista "En prinsessas dagbok") och käka frukost.

nu ska jag leta upp akord eller liknande på en låt som jag kan lära mig på piano!

CINGCONG!
y.

bluesig båt o så vare ju den där blodiga puddingen. a-?

blev en tur med våran lilla båt, called Oliva! väldigt trevligt, även fast det på väderfronten var lite ostadigt.
grilla och myste lite. blev inte så länge dock. men det värmde gött i hjärtat.

har hunnit med att både jobba idag ( 8.0-13.0) och läst ut boken "Genom dina ögon". ibland är det jobbigt (mentalt) att läsa ut böcker, för då sittar man bara där med en utläst bok i handen och man vet inte riktigt vad man ska ta vägen. ännu värre om sluten suger, på boken. sorgliga slut suger. men det slapp jag ifrån den här gången iaf (Y)

idag har jag käkat blodpudding. Nahjs tkr wi! har dock inte kollat upp va det var för blodvärden eller blodtyp, men det gick och äta ändå!



Här ser min flytväst ut att sitt vid öronen ,) sorgligt..sorgligt..

saknad.

saknar båda dessa så innerligt. den ena befinner sig just nu i viva la Spania och den andra i Tyskland. sommaren 2009.

saknar båda dessa så innerligt. den ena befinner sig just nu i viva la Spania och den andra i Tyskland. har inte tagit mig tid att räkna ut vem av dem som kommer hem först, men det lär jag ju märka. iaf, hoppas att de har det toppen och att det ska fortsätta i det ledet. Pusss på er, älskade människor!

bee cool.

ibland faller det mig in att ta en spring-tour, och det brukar oftast inte sitta fel. idag blev det en ca. 25 min regelbunden jogging-runda här hemma omkring. mega skönt och jätte fräscht. inte dirkekt eftråt dock. efter duschen blev det fräscht ;)

sedan gick ju Grease på tv4+ och den filmen tröttnar man nog aldrig på! lite synd är ju att Travolta har blivit lite av en säck potäter (syftat på hans kroppsutseende, det senaste). dock så gör han ju fortfarande grymma roller, som t.ex i filmen "Bee cool". se gärna den. den är verkligen 'cool'! finns också en liknande film som heter "Undercover Brother". stört skön vill jag utlova här! så, där fick jag ju till några filmtips i farten!!

har läst endel här idag också. håller på och plöjer Stephenie Meyers book 'Genom dina ögon'. Väldigt annorlunda! men är att rekommendera om man vill komma undan 'Vampyr-trenden' som bl.a Meyer har varit flitig att bidra till.

ska dra mig till sängs och..läsa lite ;)
Här är ett litet intro. från filmen 'Bee cool'. enjoy!


'Alf Lax' har inte redigt fastnat.

(just kommit hem ifrån jobbet).

Har idag köpt 6 stycken grammatik böcker för tyska och engelska......................
(punkterna är rätt många; Japp!). o kära nån: måtte jag få användning för dem.. men eftersom jag speciellt i engelska inte har några större framgångar (jee, vet oxå att man inte alltid behöver ha det, men schyyst ändå!), så får man helt enkelt 'ta tjuren vid hornen'/(eller ' ta hästen vid öronen' som jag så fint säger).

Mat jetzt: LAX!
appro på det, frågade min fräna farmor om jag gillade 'Alf Lax' (ngn snubbe som sjunger och spelar). Och nej det gjorde jag inte...MEN!! Jag gillar LAX!!

Bis Dann.

mannen med allvarlig humor!


bland barbies och jobb.

ibland kommer jag på mig själv med att jag har hörlurarna (anslutna till datorn, som jag jag sitter vid) på mig, fast innehållet är innehållslöst! kanske drf att jag har lyssnat på något men missat att det har tagit slut. fast de värmer ju öronen!

Idag, imorn och dagen efter imorn vankas det jobb. blir bra det.

o så har jag dragit fram min gamla barbie-dockor och tillhörande kläder, samt accessoarer. en heeel del kan jag meddela! nostalgi iaf. men så tänker jag: tänk vad jag tjänar på att spara alla dessa stuff! dels för att jag slipper köpa nya till min egna barn (när de väl anländer), samt att en och annan docka lär ju bli antik och det innebär väl pengar? haha, finns ju tokstollar som samlar på gamla barbies. nej, jag tillhör inte den kategorin. jag är bara ngn som är ekonomisk nog att spara allt!
idag kommer de iallefall till användning när det står barnpassning på schemat.

Ching Chong, so long!

hur Gud kan liknas vid en ostkaka.

Har idag ägnat mig åt barnpassning och det var mysigt!! Blev att sätta upp ett s.k "indian-tält" där jag läste, läste och lääste. men det diggar jag ju! blev också päärla och insåg att det är ändå bra koncentrationsövning, samt otroligt stillsamt.. även moi needar sånt. nu har barnen åkt hem, men blir att träffa dem imorgon igen. får se vad vi hittar på.

Sprang lite långt igår. (lite långt eftersom det känns idag..fast det kan väl aldrig bli föör långt.. däremot kan man gååå för långt. i dubbel bemärkelse..).

Har countat ut att jag har sett över 20 filmer sen jag fick sommarlov! låter lovande tkr jag. har säkert utökat min hjärnkapacitet iochmed detta. nej, dt får vi inte tro!

Nu tänkte jag ägna mig åt att stalka låtar på utuben som jag ej kan finna i min musik-hjärn-del-rum-or-whatever.

Gud är såsom en ostkaka: mäktig, men god.

RSS 2.0