Coldplay- forever 'n' ever...I hope.

Jag kanske ska varna alla att jag har kommit in i en "Coldplay"-period. Jag hoppas dock att den varar för evigt. ÄLSKAR Deras musik! Det är RIKTIG musik! Helt fantastiskt. Jag är såååld...som ni kanske redan har märkt ;) haha! Men idag har jag lärt mig och spela Postcards from far away med hela högerhanden och halva låten med vänster. Jätte lycklig är jag. Jag brukar ligga på kvällarna innan jag ska somna och lyssna på den. Det känns underbart att också kunna få "känna" låten med på tagenterna, genom fingrarna. (Vad knasigt det där lät xD). Nu slutspörten på dagen så passade jag på att lära mig introt till Clocks! Finemang det också! Och så har jag skrivit upp några andra Coldplay låtar jag vill kunna på piano. Det har jag ju självklart gjort på en lista. Jag och listor alltså...haha.

Eftersom jag inte kan läsa noter så är jag grymt tacksam och glad att det finns de som lägger ut klipp på youtube när de visar hur man kan lära sig spela olika låtar. Ett heel grymt tips!!! Vill du också lära dig? ---->



Självklart behöver du inte lära dig dessa (men jag råder dig till att göra det, eftersom de är hel grymma ;P). Vill du iallefall lära dig spela något annat än Coldplay-låtar, söker du bara på "How to play *låten du vill lära dig*", så brukar de komma upp rätt många träffar att välja bland. Dock så krävs det att låten är någorlunda känd. Lycka till!!

(Snott från mig själv.): Den största utmaningen väntar oss alla: Slutet av våra liv.


y.

SPA!

Jaha, efter en lång dags sittande framför den bärbara datorn (en svenska essä tvingade mig till det), har jag äntligen fått mig en Spa upplevelse med världens bästa PRILLAN!!! :D Vi har nämligen kommit överrens att vi ska spa:a (d.v.s bubbla bubblekar och kräma in oss) minst en gång i månaden. För det tycker vi båda att vi tjejer behöver ;) Nu ska vi käka något och till det blir det nog en film. Sen så blir det nana. P:et sover såklart over!! I LOVE SLEEPOVER!! :D:D:D
Japp, men så säger vi!

En blå ko visar sig allt sällan.

y.


This time for Africa.

Oo, är mitt uppe i städtagen!! Familjen får nämligen gäster imorgon :D Fast här hemma så städar vi ju varje fredag...även om vi får gäster eller inte (lite onödigt tycker jag, ;)).
Mamma befinner sig just nu på bokmässan (AFRIKA-tema i år!!). Lyckades inte övertala henne att få följa med dit i dag istället för att vara i skolan där jag hade 3 lektioner som jag faktiskt hade klarat mig utan -_- Fast jag är ändå glad att jag var med på idrottslektionen. Mina två offantligt roliga och sköna gympalärare startade lektionen med att visa vad dagens lektion gick ut: 1 pilatesboll, 2 lag (varav 3/2 stycken spelare i varje) och 2 mål. Japp, och det gick alltså ut på att försöka få över bollen till motståndarens sida och göra mål. Och här blir det inga längre passningar...mer åt "alla-på-bollen"-hållet. Lite Rugby-känsla och SUPERKUL!! Men lika SUPERJOBBIGT!! Sitter just nu med träningsvärk ända upp till armarna (redan! :S). Kan ju tala om att det är en bravad att jag skriver här i bloggen. Går rätt trögt som du kanske förstår.
Ne nu får jag verkligen ta mig i kragen och fortsätta städning...innan morsan anländer......och det kom jag på att det gör hon NÄRSOMHELST!!!!!!

Denna kille gillar vi!! Du kan se honom springades ute på en savann... eller i filmen "Gudarna måste vara tokiga 1 & 2"

Pip!

y.

val- den stora fisken i det avlånga landet.

Ja det har väll inte undgått någon att det är val idag?! Själv så är jag lite sur för att jag måste vänta 4 år till för att få rösta. Ibland känner jag att jag som 17 år kan ha mer vett i skallen än någon medelålders gammal gubbe som är trött på invandrare och vill kasta ut dem ur det Sverige som ska vara ett "tryggt" land...
Iallefall, tänker jag inte  dra upp mina politiska åsikter här för det skulle bli ett väldans långt inlägg. Men ni ska bara veta att jag är för ett sk. fritt individuellt liv (där varje individ själv får bestämma över hur hennes liv ska se ut) men samtidigt som hon värnar om andras möligheter och förmågor. *punkt*



Ikväll så ska jag till skolan på valvaka. Ska bli mycket spännade!! Pappa hänger med också.

Pijanorockså, så loong då.


y.


Lôrdagar.

Å jag älskar lördagar! Särskilt lördagar då jag är ledig och bara kan slappa och göra vad jag vill.

Igår följde min kära vän Veronica med mig hem efter skolan. Vi bakade chokladbullar (egen påhittad fyllning, bestående av kola-och chokladsås och kako fyllning) och kladdmuffins. Vi såg också på filmen "Bröllopsfixaren" (den med Jennifer Lopez och Matthew McConaughey). Och så skrattade vi och skojjade en massa såklart! =)
Virre sovde iallefall över inatt och vi sov ända till kvart i 11.0. GÖTT!! Vi hann och käka frukost, sedan åkte Virre hem.
Sedan dess har jag pluggat, ätit, lyssnat på bl.a Aguilera, Robyn, Nelly Furtado (bara kvinnliga sångerskor idag alltså! Omedvetet val) och suttit vid datorn. Har gjort en "Lördags-lista" där jag bl.a planerat att motionera på ngt sätt, slänga sopor, dammsuga och fixa fler låtar till Ipoden. Hoppas jag hinner med allt!

IMORGON ÄR DET VAL! RÖSTA BLÅTT- "För ett allsidigt val"
. (Varför har ingen av allians-partierna tagit den slogan? Jag tyckte den var riktigt fyndig gjord av mig).



So Long-Buljong.

y.


Ajtjuns + Ajpåd= mixtrigt värre.

Har idag mixtrat med ITunes och det funkar!! Är suuper glad för det. Har ju liksom inte haft någon användning av den tills nu. Har bl.a stoppat in härliga Coldplay och Mikas helt UNDERBARA låt "Happy ending".
Så här kompilicerat blir det alltså i fortsättningen att få ner låtar på IPoden:
1) Laddar ner de låtar jag vill ha, på den stationära datorn.
2) Gör en mapp och stoppar in den på ett USB-minne.
3) Tar USB-minnet in på den trådlösa lap-topen.
3) Drar mappen till startsidan.
4) Ansluter och synkroniserar själva Ipoden (är fortfarande på Laptopen) med ITunes.
5) Lägger nu till mappen i ITunes-programmet och synkar igen för att de ska hamna i IPoden.
6) Kör "säker borttagning av maskinvara" och kan nu stolt lyssna på mina nya låtar, direkt på IPoden! :D

Så nu vet ni hur man gör om man har krångel på sin stationära (d.v.s om du har ett  oäkta windows som ITunes inte vill gå med på...).

Nu serru, blir det bakpotatis och det finns verkligen ingen baktanke med det...bara räkröra! MUMS!




Räknar du med mig, kan vi beKräfta.

y.

9.0- skriv!

Lördagmorgon och jag är vaken redan vid 9.0!! SKANDAL!! Nästan,... ;) Men då får jag den brilijanta ideén har börja på engelskaupgiften jag gårdagens lektion fick. 1 ½ h och 1 A4 sida senare har tröttheten kommit ikapp mig, och jag lägger uppgiften åt sidan för att få ner och käka frukost.

Är fortfarande chockad över var ifrån jag fick all ork och lust att börja skriva rätt upp och ner, på engelska också, om faktiskt inte är min starkaste sida.

Nu ska jag hjälpa mamma och handla och städa. Släktkalas i morgon för mig och E:et. KUL!! :D


Som en skogsbacke lutar det att bli nedför...nej UPPFÖR.

y.

Måååååårgon.

Godmorgon alla solstrålar!!
Sov så otroligt gött i mina ny bytta sängkläder och ville bara ligga kvar där i värmen. V-a-r-j-e morgon blir man lika chockad av att det är så kallt utanför täcket...suck...

Strax bär det iallefall av till skolan. Tungt schema...men sen blir det ridning i kväll :D
Ja, men det var nog det jag ville säga.



Det är synd om den myran som inte äger en GPS.

y.

impossible.

Å jag tittulerade lite på en annans blogg och hittade denna låten. Fantastisk!! Gött när folk har bra musiksmak =) Själv så är detta inte min musikstil, men varför hålla sig till en jämnt? ;)

Dagens känsla: Tyck vad 17 då vill om mig och jag ger dig careface.


Aldrig mer McDonalds drive-in.



Hóla!
Allt väl?
Idag fyller brosan 15 år och en så god syster som jag är (;) bakade jag banankaka + kladdkaka till honom. Banenerna var faktiskt en present han fick från familjen...just får att han jämt käkar upp alla bananer (så vi andra inte hinner smaka). Därav den knasiga presenten.

Igår var hela familjen + Pernilla på Överby och shoppa loss. Jag och Pernilla iallefall :) Och Pernilla fick känna av lite av hur fort jag går mellan butikerna. Jag har nämligen en vana att gå väldigt snabbt vid sådana tillfällen. Jag tror att jag vill slippa ödsla tid på att gå och istället ta mig till nästa butik så snabbt som möjligt.
När vi iallefall var där köpte jag bl.a ett linne, nagellack, smycken och en massa skydd till min Ipod. Har inte varit ute och rastat den sist nämnda. Har ju för nu läget bara radion o lyssna på. Itunes programmet är ännu inte nedladdat.

Innan vi drog hemåt skulle jag och Pernilla få i oss lite mat (de andra hade käkat på resturangen Koppargrillen). Mamma föreslog drive-in på McDonalds och så fick det bli. Aldrig att jag tänker vara med min familj på det någon mer gång! Det första pappa gör är att köra förbi boxen där man beställer -_- Han hör bara att någon ropar -Här kan ni beställa. Pappa lägger i backen och kvinnan (som rösten kommer ifrån sitter, i ett bås längre bort) himlar lite lätt på ögonbrynen. Sedan börjar pappa (eftersom han är chaufför så anser jag att han ska beställa) beställa. Det vi ska ha: En big Mc meny + endast en big mac hamburgare. Pappa säger då istället två big mac- meny. Nej, skriker jag o rättar honom. Sedan ska hela familjen (förutom jag som vill ha en morotspåse) ha glass. Pappa säger då: - 5 glassar. Jag får åter rätta honom med att det bara ska vara 4:a glassar och en morotspåse. Då klämmer pappa till med: -De ändra sig visst här. 4 stycken glassar och 1 morot! *suck* tänker jag. Men det är inte över än. Nu undrar kvinnan i lådan vad det ska vara för dricka i menyn. Eftersom både jag och Pernilla ska dela på 1 dricka, så har vi båda tänkt ut olika smaker. Pappa frågar (någon av oss, det var där det blev fel) vad vi vill dricka och både jag och Pernilla skriker: - Sprite! -Cola! Pappa tar då saken i egna händer och bestämmer att det är sprite vi vill ha. Nu sitter det två stycken i bilen som fnittrar (mamma och Pernilla), två som är rätt griniga på varandra för att de har missuppfattat och gjort bort sig totalt (jag och far) och så en som försöker styra upp det hela (Emanuel). Pappa trycker foten på gasen och tvärstannar vid kvinnan för att betala o få käket. Kvinnan frågar om vi vill ha glassarna i händerna (?). Pappa muttrar till med att det är allt så vi har tänkt att äta dem...Resten av sakerna är viss nedstoppade i en påse. Moröttern ligger visst där i också får vi veta. Nu är vi rätt trötta i bilen på McDonalds drive-in och pappa slänger till kvinnan med ett antal mynt samt sex rabattkuponger.
Det dröjde länge innan jag kunde skratt åt det hela. Det var bara för mycket!

Men imorgon ska jag visst på bio med två av mina kompisar xD Filmen som visas är I rymden finns inga känslor. Den verkar gör bra!!

Nu ska jag plugga engelska och läääsa x)

ps. På fredag ska jag var lite dum...om du frågar mamma som tvärt inte gillar vad jag tänker göra. Men hon gav rätt snabbt upp, eftersom jag ärligt kan meddela att mina argument bräcker hon inte i första taget. Hallå! Jag är en politiker! ds.


y.

RSS 2.0