Vilken väg väljer du?

Hannas hjälplinje är nog det "hetaste" barnprogrammet just nu.
Idag varvade jag mellan Våra värsta år & backhoppning tills jag tröttnade och bläddrade vidare till barnkanalen. Där stannade jag för att se två lärorika avsnitt av Hannas hjälplinje.

Avsnitt 1: Handlade om en anka (av något grönt slag) vars matsäck alltid blev uppäten av den elake mobbaren av ett annat fågelslag (man kan ju tycka att fåglar emellan ska hålla ihop, men så var icke fallet). Ankan ringde till Hannas hjälplinje och fick tips och hjälp.
'
Avsnitt 2: Handlade om en liten eldfluga som ville vara med och hjälpa till i klassens julspel. När fröken frågade vem av eleverna som ville spela vad, hördes/syntes inte lilla eldflugan som ivrigt räckte upp handen och ropade "-Jag vill, jag vill!". Han hörde också av sig till Hannas hjälplinje och det hela slutade med att han fick agera Betlehemstjärna.
'
Båda avsnitten hade budskap och de framgick så pass tydligt att åldersgruppen som programmet är riktad till, uppfattade dem garanterat.
(Boken som jag och min kusin skriver har också ett budskap. Ett lysande sådant, om jag får säga det själv ;)
'
Budskap (både när det gäller tv eller böcker) är viktigt. Det är sådana som får människor att tänka efter och lära sig efter dem. Budskap är på något vis saker som kommer rakt från människors hjärtan. Och ingen kan väl påstå att Big Brother har något budskap? Faktum är att det visar sig i programmet. Där tycker jag att vi har ett rätt rejält sorgligt exempel på vad som sker när man samlar ihop en hög med osäkra (och antagligen rätt livströtta) människor som får "hållas" i ett antal månader. För är det ändå inte rätt sorgligt? Hela tanken? (Om det ens finns en sådan d.v.s).

Nu när jag har skrivit detta, tycker jag att tv:s (och därmed samhällets) dumdristighet framgår rätt tydligt. Och visst är det hela rätt motsäghetsfullt? Man försöker uppfostra barn till att be om hjälp och handla på rätt vis och sedan några år senare ska livet få helt andra vändningar där ren korkhet accepteras mer än väl.
Bara för att åldern tickar på ska vi väl ändå inte slopa allt som vi blev lärda oss som små? Och jag tror att alla vet egentligen vad som är rätt & fel. Därför borde fler människor lyssna på sina hjärtan.

Allt fler väljer att ta de enkla vägarna. De där vägarna har börjat att breda ut sig. Ta mer plats. På dessa vägar kör man som man vill. Utan att ta hänsyn till andra. Omkörningar ska visst vara vanliga. Och överkörningar. Vid sidan om de enkla vägarna går livets asfalterade väg. Jämn och fin, utan gropar. Här håller alla samma hastighet och man får tid att se sig omkring på livets vackra landskap. Ett landskap som man måste kämpa för, men som sedan ska visa sig vara så värt.





Alla kan ta in på den enkla vägen. Men så kan också alla göra på den svårare. I slutändan tror jag att den svårare vägen kommer att ha varit den enkla, och vise versa.
Men vilken väg du väljer, är helt upp till dig själv.


Tack & Goddag.

Klädvänligt.

Vår&Sommar a La Victoria!
Plockade ihop lite stuff från bl.a HM & Lindex. Är ni intresserade av priser, kommentera gärna.

:D


Ärmar & tarmar.

Idag åker familjen till marknadsmässa (närproducerat och ekologiska stuff!) i Österrike för att sedan åka vidare till BMW-mässan i München imorgon.

Sara & Zita håller mig sälle. Och hönsen och fåren förstås! Lammungar har tittat ut också :) 2 st hittills. Får hoppas att resterande tackor håller tätt nu när far inte är hemma. Annars blir det till att kavla upp de ärmarna som jag inte har.
Igår kom förresten min och Saras bok som provex, till brevlådan. Vilken känsla!! :D Papperstypen är stört skön och bilderna blev gör bra. Lite justeringar fattas bara.

Farmor kommer också sen, samtidigt som Sara och då ska jag bjuda brudarna på smörgåstårta och kaffe. Det blir bra det!
ps. Brandon Flowers kommer med till "Where the action is", samtidigt som älskade Coldplay! Jag tycker iaf han är mkt grymmare än bandet The Killers som han själv sjunger i. Både sång-och musikmässigt.

ps2. Sök inte "tarmar" på google.
MED VANLIGA HALSNINGAR

V-i-c-t-o-r-i-a

IDAG SKA JAG PÅ PYJAMASPARTY MED MINA GOA BRUDAR!! :D

Vi ska se på massor av tjej-filmer och käka sönder oss med godis och chips hela natten låång! Kom just och tänka på att jag ska till tandläkaren imorgon..ajaj...

Mamma: "-Jag har tvättat din nya pyjamas. Den hänger i tvättrummet"
Jag: "-Å, va bra!"
Mamma: "-Ska jag stryka den?"
....må va det sötaste på länge!
CIAO!!

SUNNY!


Marcus Birro.

Smart kille, som verkar ha fattat galoppen!


http://www.expressen.se/kronikorer/marcusbirro/1.2331532/marcus-birro-att-alska-ar-svart

Dear Boney M


Just nu äter jag mjölk tsm med pizza-sallad!

Om någon skulle erbjuda mig pengar för att jag skulle tatuera mig, så skulle jag välja att tatuera in en räv...bakom örat!

Idag ska jag och min kära vän Egzona lyssna på historieprofessorn Dick Harrison på Kulturbruket. GRATIS! typ av den anledningen varför vi går xD
Han ska typ snacka om Sveriges gamla drottningar. Kanske att man nämns! ;)
Just nu äter jag mjölk tsm med pizza-sallad!
Hej!

F-s-v-s

Besök mer än gärna http://flugansomvillesynas.devote.se/

;)


lär mig. någon gång.......kanske.


Coldplay.

http://www.wtai.se/

M-å-s-t-e d-i-t! :O
:D

tttarrasen.

Idag spelade jag några körer i Smyrna K:a. Hoppas församlingen kommer vänja sig vid min rytm ;)

Igår var jag med mina vänner i Vänersborg och såg filmen Trassel. Den var MKT bra!

suck.

Nu för tiden skriver jag post-it lappar för varje dag. Saker som ska uträttas, hinnas och ej glömmas är nerklottrat.  För i nuläget känns det som det enda sättet att ståå ut och klara vardagen!! Kan ej beskriva hur mycket det är. Det är extra svårt att kämpa när man inte får utbetalning för det man har gjort! (läs Naturkunskaps kurs A).

Ta mig till Afrika och lämna mig där!!!


FUNKY och mindre funk...


Åh, är änligen igång med svenska uppgiften!! Vill verkligen lyckas när det är argumentation som står i fokus. En bra egenskap som jag tror mig äga....ska bara bevisa det också ;) Min tes kommer att vara något i stil med "Odemokratiska ideal som tv skapar"...fast det ska bli till ett påstående sedan då. Men jag anser att vissa saker ska censureras i tv. Då tänker jag på program (läs dokusåpor) där det går ut på att Tv ska tjäna så mycket pengar som möjligt. Har mejlat Tvombudsmannen på tv6 angående "Paradise Hotel". Visste ni att deras klipp på hemsidan har en åldersgräns på 18 år? Intressant! (Avslöjar en hel del för den ovetande program-tittaren angående programmets innehåll...).

Här får Ni en bra låt att lyssna på :D!

RSS 2.0