loveord-riskeord.

Här med lovar jag att syssla med Flugan som ville synas UF minst 5 ggr i veckan!

'Til Kingdom Come'

Idag packar jag inför Götebôrg (sa jag att jag skulle packa igår? HAHAHA). MASSOR som ska med. Funderar på att klä mig i termos, då man somsagt inte vet om tåget stannar mitt ute i djungeln.
Somnade igår med 'Til Kingdom Come' i öronen. Så godans god och fin :) ---->

konka SJ!

22.14-elit och jag har precis anlänt from da stall. Gjorde för övrigt världens sämsta prov idag. Var inte alls taggad som jag brukar vara innan..mest bara, gå och slopa provet i papirkorgen och nonchalant gå ut ur klassrummet. Tänk om jag ändå kunde tillåta mig själv att göra så? Fast då skulle jag väll bli helt till mig efteråt. Nej, bara att sitta kvar och kämpa sig igenom ett näst intill oförståeligt papper. Har helt enkelt aldrig varit så "otaggad" inför ett prov. Det tog la ut sin sk. "rätt". Och apropå rätt så var det Hedvig-suppe idag..UTAN den utlovade cream freshen ;o Men om man ska ägna en liten tanke till "de fattiga barnen i Afrika" också...
Nu ska jag packa, eftersom jag i morgon drar till ljuva Götet. Får la se hur mycket försenat tåget blir...ojojoj..och detta är bara början för SJ. Fattar inte varför ingen börjar att konka ut SJ! (Bara namnet SJ har dragit över sig en unken gammal filt som luktar hund..nej skunk passar bättre). När jag blir stor, ska jag minsann spåna mer på detta!

"Har man inte en åskledare får man ta ett blixtlås"
//Jonas, fra Bonde söker fru ;)

hundpedagogik på hög nivå.

Mamma försöker få Zita att se och förstå att det är små fina, gulliga hundar i den hundkalender hon nyligen fick på posten...suck, vart ska detta sluta?

Bauer sucht Frau- forever 'n' after.

kl. 18.00: -Åh, om bara 2 h börjar Bonde söker fru.
kl. 19.00, sittandes med skolarbete: -En timme left...hur ska jag STÅ UT??
kl. 19.25: - Bara 35 min kvar. Ska jag forts. o plugga eller göra så att tiden går fortare?
kl. 19.45: - Okej, 15 minutes...klarar jag det här?
kl. 19.50: - Får väll försöka plugga de sista minutrarna dåh...
kl. 19.57, .53 elr .59: - HUR MYCKET ÄR KLOCKAN. *Tittar på vägguret, mobilen, samt Ipodens klocka*. hm..alla visar olika tider...
resulterar i:
TRYCKET PÅ TV:n IFALL DE "FÖRSENADE" KLOCKORNA VISAT FEL.
Gråter nästan när Bonde söker fru-introt startar.
Jag tror jag har gått och blivit Bauer-sucht-Fray-galen. Är jag ensam om detta?
ps.  ONSDAGAR 20.0. MISSA EJ! ds.
Gänget från i år, om jag hoppas ingen har undgått?

y.

busspip.

Åh, lyckas idag med att få hela bussen att pipa. (Sådant där pipigt varningspip). Jag ville då promt inte stå ute i kylan och vänta på busschaffisen skulle snacka klart med den andra busschaffisen. Så fräck som jag va, drog jag runt nödöppningsknappen som sitter utanför bussväggen. Dörren öppnar sig allt, likt sesam. Dessvärre var det att stänga den sedan...
Så vad har vi lärt oss av detta?- Att det är svårt att få en buss att sluta pipa skulle jag säga...;)
Orginal. Med en glad bussis.
Min buss. Med mindre glad bussis.

y.

sanning av mig.

Hellre insnöad än borttöad.

Tyckte den passade idag :)

2010-11-19. 11.47.

På historian snackar vi lite om nasism och rasism. Jag slänger samtidigt ett öga ut genom fönstret och blir då i samma stund tyst. Jag har egentligen inget mer att säga. Varför? Jo, för där ute i den kritvita snön går ett gäng killar. Inte vilka som helst, utan dem som vi just har pratat om. Dem det faktiskt drabbar. Dem, och deras familjer det har drabbat eller drabbar. Jag kommer aldrig få uppleva det som de har upplevt. Jag kommer aldrig heller få se det som de har sett. Och jag kommer aldrig heller tvingas fly för mina tankar, åsikter och livsstil. Allt detta kommer jag att slippa så länge jag bor i Sverige och är "svensk". Skillnaden är hårfin. Ändå finns det människor som försöker kategorisera och diskvalificera sina medmänniskor. För det är just det vi är: Medmänniskor. Jag med alla. Alla till varandra.
Jag blickar vidare med mina funderingar och plötsligt är inte snön där ute lika kritvit.

y.

Bättre bortkommen och omkörd än omkommen och bortkörd.

Så här känner jag mig just nu i trafiken..

MEN OM ETT ÅR!!: --->

Rek. bra program.

Har nu under eftermiddagen legat framför tv:n och slappat framför olika program. Riktigt bra sådana den här gången (länkar till dessa kommer nedanför). Alla berörde eller UPPrörde på ett eller annat sätt.
Nog om detta. Se dem istället :)
Idag har jag ju jobbat. Därav slappandet framför tv:n. Lånade hem massor av barnböcker också (till mitt UF-företag) ;)
Programmen som jag rekommenderar:
http://svtplay.se/t/103450/debatt
Curlingbarnen i SVT:s nya serie "Ung och bortskämd" har fått allt av sina föräldrar. Nu vägrar de att jobba, diska och ha tråkigt. Klarar de att bli vuxna? De möter föräldrar, psykologer och debattörer i studion.
¤ Gör mig arg.

http://svtplay.se/t/103478/dokumentarfilm
Svensk dokumentär. Vilka val gör vi i vår vardag? Vi får följa sju människor i Sverige under några år. De lever sida vid sida, men deras liv ser helt olika ut. Innebär den nya tidens valmöjlighet verkligen en större frihet för den enskilda människan?
¤ Gör mig till hälften "ryckandes på ögonbrynen" och till hälften "öppnar ögonen".
http://svtplay.se/t/102814/vetenskapens_varld
När den så kallade "climategate" briserade, veckorna före klimattoppmötet i Köpenhamn förra året, hamnade hela klimatforskningen i gungning. Flera inflytelserika forskare blev utsatta för datorintrång och de anklagades för forskningsfusk. "Vetenskapens värld" skildrar klimatkriget.
¤ Gör mig förvirrad, upprörd och bestämd...hur detta nu går ihop.
http://www.tv4.se/1.1522796?episodeId=1.1522797&
(denna sista från tv4 har dock inte dykt upp ännu. Lite synd eftersom det var denna som upprörde mest. Handlar om den lilla byn Mogilino som ligger på den Bulgariska landsbygden där de flesta av invånarna arbetar på barnhemmet som är hem för 75 oönskade barn. I dokumentären möter man barnen som lider av olika sjukdomar och handikapp. Nästan ingen av dem kan tala, flera är blinda eller döva och några kan inte ens lämna sängen. Dessvärre är det varken någon från personalen eller ledningen som gör något åt detta. Ett exempel på detta är att på två har har 10 stycken av barnshem barnen dött.
¤ Gör mig allt det som de övriga programmen har gjort plus att jag nästan gråter av sorg för de barnen som aldrig kommer få se världen och leva den.
Ett av barnen. Flera av dem sitter och systematiskt vickar huvudet fram och tillbaka i brist på annan verksamhet, men främst p.g.a det läget de befinner sig i.

Jag satt på kajen och såg tankfullt ned i det smutsiga vattnet, när plötsligt en gammal vän dök upp.
y.



SOVMORGON!

Åh, sovmorgon! Pappa springer (är väl att ta i...) upp och väcker mig vid halv sju som vanligt. Med slutna ögon säger jag: -Jag har sovmorgon till 10.00 då Sanne kommer och hämtar mig. (Gick ju inte upp vid tio, men att sova till åtta var inte illa). Idag behövs verkligen de där extra sovtimmarna. Har religionsprov på Buddhismen...HÅLL TUMMARNA!
Senare ikväll blir det ridträning. Hoppas inte att ridhuset leker kylskåp bara.
Ha en bra dag! :D

Problemet med ekorrhjulet är att även om man lyckas springa fortare än alla andra, så är man fortfarande bara en ekorre.
y.

.

Om jag ska tro på något som jag inte ser, då föredrar jag under framför baciller.

y.

ÅTTA. NOLL NOLL

Gjorde precis en förskräcklig upptäckt: Mitt hår är olika långt. Sådana här resultat når man när man låter Pernilla hålla i saxen...Nej då, så f-farligt är det inte. Bara när jag har två flätor på var sida, som man ser de 2 CM!!
IGÅR LÅG JAG I MIN SÄNG KLOCKAN ÅTTA NOLL NOLL...TYP!! Men sedan läste jag in tha Religion's book och tappa 1 ½ h...tappa o tappa...de vinner jag nog imorgon istället då jag har provet. Så varför sjutton sitter jag här egentligen? Jag borde...måste...SKA läsa istället!
Min stegräknare står förresten rätt still. Sådan räknare sådan ägare...

Mörk är natten när solen har släckt. Jag har också släkt :D
y.

Hej jag heter Toija och jag tror att jag är någon.

Hejsan!
Jag heter Victoria Alice Jensen och är en tjej på 17 "jordsnurr" (haha).
För tillfället prenumererar jag på adlibris nyhetsmejl, övningskör, extra knäcker på bibblan och längtar till sommriga läger.
Den största tiden tillbringar jag på min kära skola och framför flygeln.
Saker som gör mig upprörd är orättvisor, kostchefen (han ingår nog i orättvisor) och billister som kör som de ska till BB (det är den ENDA anledningen till att man får köra fort, enligt mig).
Inom en snar framtid ska jag och min projektkollega ha skapat en barnbok som ska handla om en lite fluga, vars liv hänger...på oss författare.
Mitt i snökaos gör jag helst mina läxor (okej, inget jag VILL göra..men som jag gör), läser böcker, rider hästar och sitter vid internet, eftersom det går så bra i snöstorm.
Min livsåskådning bygger på den urgamla religionen (världsreligionerna är ju oftast det) kristendomen.  Före, under och efter Jesu död och uppståndelse blev det just "uppståndelse". Sådant gör mig mindre arg, eftersom religionen sedan skulle prägla större delen av romarriket (efter att de hade fattat vinken med livet) och för att sedan ta sig vidare uppåt, till MIG!
Jag är bäst på att vara självsäker. T.o.m så självsäker att jag skulle ej tacka nej till en kloning av mig själv. Nej, nu skojjar jag till det lite här...eller nej det gör jag ju faktiskt inte :O...
Allt som slutar på -era gillar jag. T.ex argumentera, diskutera, motivera, reflektera, fundera, kritisera...ja, listan kan göras lång.
Min största förebild är ej min lärare som snattar godis och ej skänker julklappar. Nej, det är mig själv...fast en lite bättre variant. Som är skarpare, modigare och kanske lite mindre galnare.
I julklapp önskar jag mig rullgardiner och nya ridskor.
Hej då!

Underverk gör inte ont. Utan ä gör det inte ont.
y.

fint med matchning. mindre fint med tandkrämsdöd.

De mest märkliga tankar dyker upp vid tandborstning. Måste vara något med tandkrämen...:

Jag får syn på en liten grön bananfluga. Ett lyckorus infinner sig i samma stund jag upptäcker att stearinljuset matchar bananflugan. Tänk att det kan vara så ibland. Att saker matchar varandra. Sedan så flyger flugan iväg, ner i handfatet. Nära att hamna i tandkrämsspottet jag just spottat ut. Kan inte motstå att försöka dränka den i det spott jag har kvar i munnen. Men varför sjutton vill jag förstöra matchningen? Fluga och ljus emellan? Människan är allt en märklig varelse. Fast det märkliga ligger nog inte i människan, utan i mig.


behövs det något här efter ovanstående tankegång?
y.

Se filmen!!

Idag blev det Missionsk:a ist för vanliga Smyrna. Anledningen var att det ej var ngt förmiddagsmöte i Smyrna idag, så när vi redan var fin-klädda och allt så drog vi till grannk:an. Kan konstatera att innehållet är ju detsamma, men inte riktigt hur man redovisar det hela. Gillar nog Pingst bättre.
Pappa skulle uträtta lite ärenden i kommunhuset och jag, Manne & mamma började då gå hemåt. Lite längre än till Järns bygdegård kom vi. Jag hade mina nya höga skor och ja.. ni kan ju bara tänka er hur skönt det är att få av sig dem nu efteråt. Men steg blev det ju, plus att jag kunde få gå in skorna lite.
Ikväll blir det bio med Pernilla & Veronica, kanske att Dalia följer med också. Vi ska se på I rymden finns inga känslor. Har fått för mig och hört att den ska vara rätt bra. Igår så såg jag en annan film som hette Lars and the real girl. Den var väldigt speciell och väldans bra. Handlar om ungkarlen Lars som förmodligen lider av någon psykis sjukdom. Han är rätt skygg och lever i sin brors garage. Människorna runt om honom älskar honom dock och det fortsätter de också att göra när Lars får hem sin beställda naturtrogna docka Bianca på posten. Han har själv designat henne precis så som han vill att hon ska se ut, via en internetsida. Han älskar verkligen denna Bianca, som han låtsas vara en riktig kvinna och hans flickvän. Hur den slutar? Kan jag inte avslöja, men denna film är verkligen att rekommendera. På baksidan står det att genren är en komedi. Faktiskt så är den inte så rolig. Jag tycker att den är lite sorglig och berörande, men samtidigt gullig. Mer än en gång tänkte jag "-Men åh, stackarn..." (syftande på Lars).

Eko-glass, samt dyra knäckisar.

Juste, jag måste ju bara nämna att jag käkade ekologisk glass igår på mässan. Jag tog smakerna (för er som VERKLIGEN är intresserad av för smaker jag åt ;)) choklad och passionglass-sorbé. Sen så köpte jag två böcker för 25 kr styck. Den ena hette "Valarnas värld" och den andra hette "Jorden- en biografi". Ja, får nog lov att säga att de båda titlarna säger det mesta om innehållet. Tänkte förresten köpa tång-knäckebröd också. Man fick provsmaka...aa o det kan jag lova att jag gjorde. Fanns med både sesamfrön och havssalt. UNDERBART gott!! Varför jag inte köpte det? Tja, skulle kännas liite för konstigt att "shoppa" knäckebröd i min ålder. (Ärligttalat: Det hade jag nog gjort om inte ett litet paket innehållande knäckisar såldes för 40 riksdaler).

Visst tröttar hösten ner. Så att man vill gå i ide.
y.

keep on walkin'

Ja men då drar vi en Alla helgons dag-promenad till farfars grav i Grinstads k:a. Det blir nog fint :)
Igår: Mässan funkade. Blev ju en massa steg, närmare bestämt ca. 17'000. Fast då gick jag lite i Nordstan & kompassen. Käkade gjorde vi på Steinbrenner & Nyberg. JAg tog någon pastarätt med curry/kyckling/bacon-gryta över. Mums! Resten tog Lins-och spenatsoppa. Fast några linser såg de inte till.
Tjop!

Under ytan gömmer sig världens historia.
y.

Sara, den tålmodige.

Nu har jag varit och jobbat i fyra timmar. Sara, som numera går under epitetet den Tålmodige. Hon hängde nämligen samtidigt på bibblan när jag jobbade där. Undra vad hon höll sig sysselsatt med... (haha, när jag skriver detta utbrister Sara själv: -Kolla in de snygga killarna såklart. Jag frågar då: -Fanns det några snygga killar där?)...

Nu ska vi iallefall äta (första måltiden sen frukost). Sen ska Sara hem till Geraldine och jag får stå för skjutsen, som absolut inte gör något :)
Imorgon blir det MÄSSA :D

Om ej livet bjöd på klurigheter hade vi ej varit här.
y.

namnamnam.

Nu ska jag und Sara till lanthandeln. Tror att det är en "Ica Nära"- affär. Men särskilt nära tycker jag nog inte det är...med tanke på att vi ska gå hemifrån till dit. Några fina kilometer blir det iaf.

Tjobritta!!

y.

mongo, mango, manga= tha same S***.

Sara och jag studerar en "manga"-bild on tha google:

Jag: - Å titta, Mongo.
Sara (gravallvarlig): - Nej, du menar väll Mango?




y.

smaergåstårta & kultur.

Jahapp. Andra dagen på lovet. Helt sjukt egentligen att man lägger sig halv 12 och går upp vid halv tio. Det är ju lov!! Då ska man ju utnyttja varje timme. Men kanske det är bäst att lägga sig när man verkligen ÄR trött.
I Söndags var det barnvälsignelse i Smyrna k:a. Det var mina två nytillkomna tvillingkusiner. William och Philip. Så söta så =) Det är lite roligt också att de varken är lika på utseendet eller på sättet. William skrattar och "pratar" mycket, medans Philip är lite åt det gnälligare hållet men samtidigt väldigt söt (hur nu det går ihop..).
Efter gudstjänsten drog vi alla kusiner, samt föräldrar hem till vår kära farmor/mormor. Hon bjöd på smörgåstårtaaaa!! Finns det något underbarare?!

Juste! Sara är ju här också! Hämtade henne vid jvstn i fredags. Där på kvällen var vi på musikalen En värsting till syster som gick på Kulturbruket. Sången och dansen var hyfsat bra. Kanske att skådespeleriet kunde varit lite bättre. De ville liksom uttrycka sig mer än vad det behövde och det blev lite tillgjort. Fast sen var det ju musikal och då får man nog räkna med det. Så då får vi dra slutsatsen att teaterdraman är mer i min smak. (Som Mannen i ormskinnsjackan som jag såg på dramaten i Sthm för en vecka sedan).
På torsdag tror jag det blir att följa med mamma och hennes väninna till Hem&Villa- mässan som håller "hus" (haha) på Svenskamässan i Gbg. Ska nog bli roligt...får ju en massa steg på stegräknaren också ;)

Elakare kaniner hittar du ej i öknen.
y.

RSS 2.0