true story.

Det är inte lätt att leva efter döden. Man måste ägna hela sitt liv åt det för att lyckas.

Nära vänner och andra angelägenheter.

Min framtida man ska jag minsann dra med runt här hemma på gården. Ja, men till ställen där jag har vuxit upp och blivit uppfostrad. Förutom mitt hus, t.ex S****D**** och D* A******** T*****, haha jaa det är ju förstås rätt hemliga. Kan ju inte avslöja sådanan saker som enbart mina närmaste vet om. Är du ändå nyfiken, ta och bli en super bra vän med mig så kanske jag bjuder på en ljuv p***n*** på något av dessa ställen! Haha!

Apropå nära vänner, var jag i Göteborg med Veronica och Sara igår. Jag hade det suuper trevligt, och hoppas innerligt att de också hade det. Jo,..men det kan vi nästan säga att de hade ;) Det blev iallefall köpt lite kläder, Björn Borg idrottsväska, te, smink, ansiktstvätt aa...OCH så får jag ju inte glömma en IPod Nano- 5th generation, 8 GB, blååå!! Att det blev en blå är egentligen lite spännande faktiskt. Har ju funderat ett tag på att beställa en IPod Nano via nätet, men ville ändå vara på den säkra sidan och hålla i en IRL (det är ju ändå pengar!). Men iallefall, hade 5 minuter på mig att bestämma mig. Jag HÖLL i en grön. MEN!! Jag tror jag tyckte den var FÖR grön..hade den varit mossgrön, som f.ö är min nya favvo. färg, hade jag köpt den. Sedan så älskar jag ju blå.. och rosa, orange, svart/grå o lila hade ja nog tröttnat på rätt fort. Så en BLÅ Blev det =) Jätte nöjd!! Sedan att Itunes (musikprogrammet man behöver för att få ned låtar på den) inte funkar ännu, oroar mig inte så mkt än. Har ju trotsallt radio, 3 stycken spel och videokamera att underhålla mig med.

NU måste jag verkligen ägna lite tid att plugga in engelska-glosor. Alltid lika rogivande...eller inte -_-

OCh du!?!- Bättre att gå på hal is och hade GLATT än att gå i lera och SÖRJA!


y.

Är så fruktansvärt lack på de oansvariga föräldrarna jag stötte på idag på ridskolan.

...
Först så ber morsan (som har ridit en lektion) en utav sina döttrar som är 6 år att hålla i stallets bråkigast häst (eftersom det fattas ett grimskaft på ena sidan). Detta innuti en spilta där det inte är stora marginaler mellan häst och vägg. Då erbjuder jag mamman att ta mitt ena grimskaft eftersom den häst jag grejar med står bredvid och inte är alls lika störig. Mamman står helt handfallen och undrar nog vart jag fick luft ifrån. Jag hakar iallefall i grimskaftet i hennes häst och det är inte något mer om det.
Mamman går plötsligt iväg och lämnar sina två döttrar (den minsta var nog runt 4 år). Detta resulterar i att de båda flickorna går in till den bråkiga pållen och med ett tappert försök ifrån dem båda, börjar rykta honom. INGEN av dem har varken HJÄLM eller annan lämplig utrustning som krväs när man är i ett stall, och framförallt inne hos en krångel-häst. Nu kommer deras pappa gående längs stallgången, för att sedan stanna och iaktta sina duktiga flickor som är i full färd att både borsta häst och dra i svans. Jag, som redan en gång innan har försökt att föra ett (enligt mamman) ointressant samtal, biter ihop. Men jag kan fortfarande i släppa att de båda barnen står där inne, heeelt oskyddade. Tänk om det händer något och jag har tänkt tanken att be dem att ta på sig hjälmar men inte gjort det. TÄNK!! Aldrig att jag skulle kunna förlåta mig själv för det! Plötsligt hör jag pappan, som fortfarande småler åt sina två döttrar, be sin yngsta dötter att sluta dra i hästsvanen och inte hålla sig bakom hästen. Jag tar chansen och säger: "- De måste ha hjälmar på sig om de ska vara där innen. Hästen en bråkig och alla under 18 år måste bära hjälm. Det är jätte viktigt." ( det där "jätte viktigt" kommer verkligen från djupet av mitt hjärta). Pappan inser i den stunden att ridskolehästrar kanske inte alltid är så snälla och pålitliga som de ser ut. Jag nämner också att det finns ridhjälmar att låna i stallkammaren. Pappan föser ut sina döttrar som snabbt som ögat har hämtat en var väldigt för stor hjälm för deras små blonda huvuden. Fortfarande ingen mamma synlig (som av det lilla jag hann uppfatta av henne under lektionen) verkar ha "mest" koll på hästar, ("mest" är verkligen en underdrift). Pappan mumlar något om varför ingen har sett det eller vetat om att det krävs lite mer än bara blont hår på huvudet för att sköta en 500 kg tung häst...


End of story. Det hoppas jag VERKLIGEN!!


Är det för mycket begärt?


y.





ibland är det kul att provocera.

Jamen sådär!! En eftermiddag UTAN läxor! :D Bara vips så där! Helt underbart fantastiskt!! Förresten är det skillnad på de som har läxor och gör dem...och de som har läxor fast inte gör dem. Vilka tror du blir mest lyckliga över att få en ledig eftermiddag utan skolarbete? ;) DEN DU!!!

Ikväll ska jag förresten dra till ridskolan. FÅr se vad vi hittar på för något där..(-oo, det där lät alldeles för soft för att vara ridträning för Nina. Ni skulle bara veta....efter en timma önskar man att man spela fotboll eller något annat istället!) ;)

Regn är mysigt tycker jag. Det är extra uppskattat nu när jag äääntligen har en regnjacka att använda. TACK MAMMA!! :D
Apropå 'Tack' så fick jag mitt lönebesked idag. Det såg mycket lovande ut ;) Och den jag tackar är Gud. JA, men hallå eller! För han "gav" mig jobbet!! :D (Liksom hur många 17-åringar har ett jobb att besöka??...aa var tredje lördag för mig dåh x)

Nu jag vill draga baklänges off the chair och ta på mig passande kläder för hårdträning!!


Skåda månen och ät en glass.

y.

s.på.

Snacka om att skratt smittar!


hunden, jag & håret.



Fick en annan bild här på mitt hår. Lite fräckare enligt mig... ;)

Idag var det visst söndag och först var det gudtjänst som vanligt i Smyrna. Men sedan åkte jag, mamma, pappa, Emanuel, farmor och farmors två systrar Solveig och Maggan till Hammrane-bak-och-kaffestuga. Där mumsa vi på nybakt Dalsländskt bröd, med ost och te. (Jag och pappa tog te, alltså). Efter att vi hade varit där i en timma och bara käkat och tjötat, drog vi hem och här somnade jag i 1 & ½ h....ajajaj...PowerNap-a var det inte att tänka på. Nepp, men det kommer definitivt straffa sig när jag ska försöka sova på riktigt senare ikväll.
Nu ska jag plugga in tyskaglosor (första läxan fick jag samma dag jag började...).

God Natt känns ändå passande i all denna trötthet.
God Natt.


y.

new hair.

Så där jaa! Nyklippt och nytonat. Finemang (Y)



Smörig bild dock. Jag o kamera. Nono..funkar aldrig på beställning!

Aber Hallo über da!!

Har luggit rätt lågt på "blogg-fronten". Har ju haft min andra hälft här: Min älskade vän och kusin Sara, i över en vecka!! Gaalet!! Men otroligt kul! Blir nästan bara på sommarlovet som vi kan vara med varandra längre perioder.
Sara och jag har bl.a slappat (mycket film och så), bakat (muffins + kladdkaka), badat (2 ggr!), kalajsat (hade ju mitt kalas den 11 aug.) + massor mer. Sara hjälpte mig också i förrgår med att möblera om mitt rum. Det blev kalas-bra!! Kan i princip bara ha 2 olika sorts möblemang (har så mycket stuff förstår du), så denna gång fick det bli den andra.

Har ju nu levt som 17-åring i en vecka och det känns vääldans bra!! Hade ju ett rätt så stort födelsedags"kalas" förra veckan, med många av mina närmaste vänner närvarande: 11 stycken blev det! För att inte ha planerat så mycket så blev det otroligt lyckat.
Och så för er som gärna vill veta vad vi käkade, löd menyn så här:
"Kvälls-lunch" - Varm pizza-smörgåstårta.
"Kvälls-middag" - Kycklingsallad med vindruvor och currysås.
"Efterrätt" - Två Cheesecake's a la Victoria varianter;
den ena med ett lätt Kakoöverdrag, den andra med blåa (haha) blåbär.


Nog pratat om käk.
Idag är sista sommarlovsdagen...
Men jag kan redan nu summéra mitt sommarlov som lyckat. Även om inte så många resor har blivit av, har dock en glädje och ett lugn kunnat infinna sig. Tillsammans med min kära vän, kollega (låter så ballt, så kallar henne det också) och granne Pernilla, har jag utökat mitt film-intellekt brutalt!! Tror det rör sig runt övet 40 filmer alltså. Helt otroligt. Allt från Disney's Lilla Sjöjungfrun, till Ridley Scott's Gladiatior och Robin Hood.
MYCKET Stolt över mig själv!!

Men åter till ...Sista.....sommmarlovs....daaageennn: Jag har tjatat hela veckan (det kan både Sara och Pernilla intyga) att det ska bli så roligt att börja skolan igen. Ärligt talat: Jag kommer (som vanligt) få ångra att jag pratat så mycket om att det ska bli så roligt med skolan, om några veckor. Om några veckor, alltså...då mitt skrivbord är överlastat med skolmaterial, såsom böcker och skrivhäften. Suck,..men det är väl så det ska va antar jag =)

Tittade förresten i morse på Pirates of the Caribbean 1. Diggar de filmerna verkligen!! Så hoppas att jag hinner se två:an och tre:an redan i kväll också.

Nu ska jag fortsätta att pricka av min "Sista-lovdagen-lista". Däribland rensa lite kläder, fixa naglarna och göra ännu en lista..denna gång med ekonomiska inslag.

Tjoflöjt- Kapten Sparrow!!

y.


17.

waow. 17 år nu. får se hur länge detta varar. förhoppningsvist i ett år...men sånt vet man aldrig.

Denna till er, från moi:






y.

Högsbylägret is over! And seriously: all I want to do is to cry...

Högsbylägret var heelt, alldeles, alldeles underbart! Grät när ja skulle åka därifrån.. tur att de flesta deltagarna hade åkt hem. De kunde ju börjat undra...
Sorgligt att något som man har gått och längtat till i ett helt år, är så fort över. Det borde verkligen inte få vara så! Det gör så ont bara jag tänker på att nu ska man gå i ett helt år till och vänta!!
DOCK!!, Så kan jag trösta mig med att vi ska ha ett s.k lägereko i slutet av september där alla de som var med på lägret i år, samlas. Jag hoppas innerligt att så många som möjligt kan haka på!!!

Så mycket har gjorts och hänt på lägret i år och jag kan nog säga att det var det bästa jag har varit på!! (Var ju för första gången ledare i år, men kände mig trotsallt som en ½ ledare och ½ deltagare. Många deltagare var ju bara ngra få år yngre än mig).

Igår och idag har jag jobbat. Trött kan man säga att jag var/är. Blir 4 h imorn också sen så vankas en ledig vecka.
Förresten så börjar ju skolan igen snart och jag längtar faktiskt!! Diggar stämningen och undervisningen på Dahlstiernska gymnasium, så jag ser verkligen fram mot detta året.

Nu ska jag nog gråta en lite skvätt för att de 5 dagarna jag riktigt lever ut är över för i år...



Jag under en nagelbitande "Super-Water-Game"- tävling...


y.

RSS 2.0